Срещи от сърце в сърце

heart-to-heart-coachingСпоред световната коучинг федерация ICF, коучингът е партньорство между коуч и клиент в процес на работа (серия от срещи), който провокира размисъл, креативност и ангажимент за промяна на определени навици или изпълнение на конкретни задачи.

Партньорската връзка, начинът на общуване и постепенните малки и големи постижения вдъхновяват клиента да увеличи своята увереност и потенциал.

Нашият OIDA коучинг подход е още едно приложение, през което изцяло следваме горното описание и международните коучинг компетенции и стандарти. Специфичното за нас е, че приемаме един по-духовен подход към лайф коучинга и го обвързваме с нашата мисия да служим на хората от сърце в сърце. Затова с благословията на нашия учител го наричаме OIDA Soul Life Coaching.

В процеса на индивидуални срещи се фокусираме върху личната ценност и стойност на хората, стремежите и целите им, вдъхновението, реализацията и постигането на осъзнатост, че всичко в човека, природата и живота е едно неделимо цяло. Насърчаваме и подкрепяме хората в това да приемат една по-състрадателна и емпатийна отговорност към собственият си живот, към себереализирането си, здравето и щастието си, към събуждане на вътрешният си лечител и водач. Искаме всички да обикнат живота, поне толкова, колкото ние го обичаме и да открият същността, мисията си тук и връзката си със света.

За да постигнем тази осъзнатост в ежедневието си е необходимо да заздравим връзката си с нашия вътрешен водач, връзката със свещенното в живота ни. Ние живеем в толкова динамично време, че често нашият духовен живот, душата ни остава пренебрегната и гладна. Това може да ни причини раздразнителност, стрес, тревожност, защитно отдръпване или депресивни настроения. Много вероятно е да загубим баланса и безпомощно да се предадем на връхлетелите ни трудности. Често това довежда и болести.

Facebook IconКалендарКалендар