Гърлената двойка, двойката на третото око, коронната двойка

throat-chakra-paintingГърлената двойка

Тези, които са мотивирани от гърлената си чакра (управлявана от планетата Меркурий) са склони да усъвършенстват своите сетива. Те искат да настроят сетивата си към етерния свят. Практикуват медитация, за да постигнат една сетивност от по-високо ниво. Така те могат да виждат, чуват, усещат и разбират посланията от вселената. Желаят щастие на всички, за които мислят.

Важно за гърлената двойка е да култивира самоконтрол и честност. Те не позволяват на земните си емоции да управляват техния живот – вместо това те действат от една по-висока плоскост. Контролирайки емоциите си и  възпирайки действия, подбудени от егоистични и емоционални импулси, те тренират себе си в постигането на едно по-задълбочено разбиране и свързване с истината. Те действат от това равнище. Те са много добри в контролирането на своето его и емоции. Не губят време в неблагоприятни разговори и не се ангажират в самохвалство или показност. Те са много смирени хора. Решени са да постигнат целта за контрол върху егото и сетивата. Обичат да прекарват времето си сред високо духовни мислители и лидери. Само на нивото на гърлената чакра, човек може да стане успешен учител или гуру на другите. Това е защото само на това ниво човек е успешно пречистил своето съзнание до степен,  че няма да прехвърля своята лоша карма на учениците си. На това ниво те практикуват това, което проповядват през цялото време. Тук те могат да изпитат реално психично знание.

Гърлената двойка се среща рядко. Те са много талантливи хора. Имат склонността да „усещат“ света около тях през сетивата си, а не да го преживяват. Именно поради този дълбоко интуитивен поглед на живота те живеят в пълна хармония със света около себе си. Склонни са да бъдат поетични в своя изказ. Разбират силата на звука и мощта на думите и затова ги подбират внимателно и красиво. Тъй като разбират сетивата си толкова много и се стараят да се настроят към фината природа на вселената и нейния енергиен глас, те едновременно с това развиват усет към изкуството. Притежават изтънчен вкус към изкуството, музиката и поезията. Способни са да откриват красотата и деликатността в ежедневните неща. Те знаят кое си струва да бъде преследвано от сетивата за благоденствието на душата. Такива хора имат много мистичен и магичен брак. Те разбират един друг изцяло и напълно. Изпитват дълбока емпатия към своя партньор. Те усещат другия дори и от разстояние. Те общуват през мислите и чувствата повече, от колкото през думите, ако някой от тях си помисли за нещо – другият вече го е направил. Техният брак трае много животи, а и със сигурност са били заедно и в предишни прераждания. И двамата имат много благоприятна карма, през която минават заедно. Често връзката им е толкова силна, че успяват да се намерят един друг в какъвто и живот да са попаднали. Понякога могат да се открият през големи разстояния. От пръв поглед разбират, че са един за друг и ще намерят щастие заедно.

Гърлената двойка има много талантливи деца. Техните деца също ще практикуват себерелизация, личностно развитие и самоусъвършестване.

brow-chakra-paintingДвойката на третото око

Тези, под влияние на чакрата в междувеждието, са управлявани от планетата Сатурн. Това са хора, практикували себереализация в продължение на много животи. Двойката се събира, за да се самоусъвършенства заедно. Притежават много дълбока психична хармония, което им позволява напълно да се отдадат на другия. Отдадени са на изучаването на висшата истина на вселената. Те се стремят към преживяването на Бога. Такава връзка е изключително рядко срещана. Тези хора обикновено са духовни учители. Те просто живеят за другите хора, а не за себе си. Когато една двойка се хармонизира на това ниво те просто искат да направят другите щастливи. Понякога тази двойка се въздържа от сексуални отношения помежду си. Те просто живеят заедно, за да си помагат по духовния път.

crown-chakra-paintingДвойката на коронната чакра

Тези, активирали коронната си чакра, попадат под влиянието на планетата Юпитер. Те са способни да създадат неземна и мистична любов. Жената приема мъжа си за свой гуру и му се доверява напълно. Мъжът се държи, както би се държал един светец. След смъртта си те отиват в духовния свят, където могат да бъдат заедно завинаги. Те са си свършили работата.  Това е една много извисена форма на любов.

Прочети още: Законите на щастливия семеен живот

Facebook IconКалендарКалендар