Двойката на сакралната чакра

sacral-chakra-paintingВъведение

Във втората чакра е съсредоточена енергията на щастието, увереността и вътрешните ни ресурси. Тя също се свързва с негативната сила на алчността, страха и себезащитата. Двойката, която се свързва през сакралната чакра, изгражда връзка, основана на взаимното желание за комфорт и богатство. Тази чакра е управлявана от планетата Венера. Когато тази двойка се събира заедно, тя първо се хармонизира на това сакрално ниво и с времето коренната чакра също може да се активира. Това ще доведе удоволствията и предизвикателствата на корената чакра, но това все още е свързване на ниски енергийни нива, което носи повече шансове за страдания, от колкото за щастие. Разбира се не е погрешно да се желае комфортен живот или да притежаваш красива и удобна къща. Проблемът е ако това се превърне в главна и единствена цел на двойката и смисъл на цялата връзка- а именно към това са склонни те.

Целите на сакралната двойка

Да имат комфортен живот. Удобна къща, красиви мебели, бързи коли и т.н. Да създадат своя собствен, удобен, комфортен и богат дом заедно.

Къде се среща сакралната двойка?

Скъпи ресторанти, красиви курорти, елитни вечерни партита, работни събития.

Връзката на сакралната двойка:

Вариант 1

Младата жена желае финансова стабилност и намира заможен мъж с добри социални връзки, откривайки че се чувства защитена с него. Тя вярва, че това е мъжът за нея, въпреки и да не е забелязала чертите от неговия характер, поведението му, склонностите му, неговата личност или други аспекти, касаещи кой е той в цялостта си. Той просто демонстрира, че притежава пари, добра кола, приятна къща и дори и да ги няма в момента, демонстрира своя потенциал да ги придобие в близко бъдеще – което напълно удовлетворява жената. За да намери такъв мъж, тя ще се опита да се социализира в елитни общности. Ще посещава скъпи ресторанти, красиви курорти, елегантни вечери и други подобни места. Ще носи стилни дрехи и ще има високо мнение за себе си. Тя знае как да се държи във елитните общества. Те често срещат своя мъж в университета или на работа. Мъжът от друга страна, има подобни желания за просперитет и удобен живот. Той е много привлечен от умни момичета от богати семейства. Те се срещат и веднага се влюбват един в друг. Връзката в сакралната двойка ще се развива по-бавно от тази в коренната чакра – защото те трябва първо да оценят колко богат и готин е техният партньор, преди да бъдат с него.

Вариант 2

Двамата партньори ще се срещнат, макар и да нямат добра финансова стабилност още, и двамата ще припознаят, че се стремят към материален успех в живота си. Това за тях ще означава семейното щастие. Ще работят много усилено, за да имат най-новия модел телевизор и т.н. Всички техни усилия ще са насочени към това да правят дома си все по-удобен. Те искат домът им да е точно както си го представят, преди да мислят за създаване на семейство.

Вариант 3

Беден мъж се оженва за по-богато момиче. Той мисли, че има голям късмет  и вярва, че тя ще му помогне да стане по-успял в живота. Или може да е на обратно – богат мъж се жени за по-бедно момиче. Момичето от начало смята, че е щастливо обстоятелство, че е намерила заможен съпруг, а той от своя страна се чувства добре със своята домакиня. В началото те нямат много време да спорят, тъй като основната им цел е създаването на комфортен дом. През този период, двойката е много ентусиазирана и полага много усилия. Купуват много красиви неща заедно. Живеят с мечтата, че скоро ще имат свой прекрасен дом и няма да се налага да работят толкова много заедно. Но не разбират, че никога няма да е достатъчно, а списъкът с необходими неща, за които трябва да работят ще се увеличава постоянно. Те имат нужда от скъпа кола, трябва да платят за доброто образование на децата си и т.н. Колкото и повече усилия да полагат, винаги остава желанието им за един мирен и комфортен дом.

Предизвикателствата пред сакралната двойка

Основното предизвикателство пред двойката е разбирането, че никога няма да имат достатъчно. Никога няма да са напълно удовлетворени с това, което имат. Материалните неща остаряват и не след дълго, ще се наложи да работят здраво за ремонтът или подмяната на нещата, които вече притежават, с по-нова и по-лъскава тяхна версия. Когато и да им попаднат допълнителни доходи ще ги прахосат за отпускаща ваканция или подаръци за членовете от семейството. Те следват идеала, че ако сега работят много усилено и изкарват достатъчно пари, в бъдеще ще имат един спокоен и щастлив живот заедно.  Но както се случва обикновено, по-голямата част от животът им минава в тежък труд. Дори и след като са придобили някаква финансова стабилност, те все още имат чувството, че не биха могли да се измъкнат от забързания си начин на живот. В един момент дори е възможно да се изтощят физически или ментално и да си докарат редица болести заради това. Ако в семейството се появи някаква криза или спешен случай и двойката се разсея от ежедневните си дейности, ще открият как намират трудности да общуват помежду си за нещо друго освен финанси. Това води до неудовлетворение и депресия, защото считат, че цялата им тежка работа е недооценена и неразбрана от другите членове на семейството. И тук започват конфликтите.

Съдбата на сакралната двойката

Връзките, базирани на сакралната чакра са по-стабилни и траят доста дълго. Въпреки това, поради невъзможността на партньорите да култивират истинско разбиране един към друг за тях ще е трудно да намерят истинско щастие във връзката си. Често двойката среща финансови кризи и двамата бързо загубват мотивацията си да бъдат заедно. Обвиняват се взаимно за това, че за провалили живота си и се разделят. Понякога един от партньорите среща някой, когото вижда като по-успял или уважаван и напуска двойката под предтекст: „ние нямаме нищо общо помежду си“ Понякога децата, които живеят в такива семейства, носят страдания на родителите си. Те имат нужда да работят върху себе си и да се отърват от своя егоизъм и себичност. За да променят съдбата си, сакралната двойка трябва да започне да изпълнява своя дълг в семейството, без да се тревожи дали техния партньор прави същото. За това е необходимо само един човек. Трябва да отделят и необходимото време да научат децата си да не са егоистични.

Прочети още: Законите на щастливия семеен живот

Facebook IconКалендарКалендар