Двойката на коренната чакра

root-chakra-paintingВъведение

Коренната чакра е свързана с нашите първични инстинкти. Основно е повлияна от сексуалната ни енергия. Често я наричаме ‘чакрата на инстинкта за оцеляване’, тъй като нейната сексуална енергия ни кара да имаме деца и да продължим рода, мотивира ни да останем живи, далеч от физическа опасност. Коренната чакра също така е свързана с егото и егоцентричността – два фактора, които са тясно свързани с всеки, който иска да оцелее. Ние използваме нашата егоцентричност за да опазим нуждите си, а егото – за да предпазим емоциите си.

Целите на коренната двойката

Секс.

Коренната двойка е мотивирана от насладата и удоволствието един от друг.

Къде се срещат коренната двойка?

Обикновено такива хора се откриват в нощните клубове, заведенията, баровете, партита и други места за забавление. Те посещават такива места именно за да си намерят бъдещия мъж/жена. Жените често си избират мъжа по това колко привлекателен и добре изгледащ е мъжът.

Тяхната връзката

Коренната двойка се управлява от планетата Марс и имат склонността да преживяват много интензивен меден месец и в определени аспекти, това да наподобява любов за тях. Разбира се с времето този период избледнява и тогава, обикновено остава горчивина и разочарование. Връзката има пикове и спадове, но никога като че ли не намира баланса в правилното място. Те преживяват блестящи върхови моменти и дълбоки падения. Връзката им е осеяна с противоречия от рода на „Обичам те, Не те обичам“, „Направи това и аз ще те обичам“, „Обичам те, но също и ще ти изневеря“, „Обичам те, но си тръгвам“, „Тръгвам си, но ти трябва да тичаш след мен“. Те попадат в капана на един другиму. Те искат да се втурнат в брак, или да ги отлагат до безкрайност. Ако се стигне до брак, то е поради силна емоционална привързаност, а не любов. Те просто искат да бъдат заедно.

Три варианта за развитие на връзката на коренната двойка

Вариант 1

В първия сценарий двойката се среща на някое място за забавления и първични наслади. Те навлизат в интензивен меден месец и това ги мотивира, докато нещата не започнат да избледняват. Когато това се случи, те разбират, че няма какво толкова да си кажат един на друг, или че не споделят много сходни интереси, убеждения или ценности. Интересите им всъщност не са никак близки и прекарването на свободното време заедно става доста трудно. Колкото и да се стараят става все по-трудно да си говорят и дори не могат да се разберат един друг. С времето се изморяват един от друг и тогава започват скандалите. Те ще се карат дори тогава, когато единия от тях се опитва да промени ситуацията. Имат кратки периоди на примирие, когато те се нахвърлят един на друг и се опитват да вземат колкото се може повече страст и щастие, докато трае този период. Въпреки това, естествено с течение на времето тяхното взаимно сексуално привличане също започва да отминава и тогава се прокрадва чувството, че и единственото нещо, което ги държи заедно започва бързо да изчезва. Проблемите обикновено се появават след 6тия месец на съвместно съжителство и след 2-3г. те се увеличават до стресираща емоционална криза. Партньорите имат склонността да изневеряват един на друг, физически или ментално. Тогава обикновено любовта приключва и двойката се разделя.

Вариант 2

Във втория сценарий жена, която е мотивирана от коренната си чакра, ще си търси мъж, който се интересува от нея, само за да не бъде сама и за да избегне самотата – ще се престори че е влюбена в него. Страхът от самотата е този, който я мотивира в случая. Колкото повече връзки имаме в живота си, толкова очакванията ни за романтичната любов започват да отслабват. Целият този процес изтощава нейните физически и емоционални запаси и тя започва да открива трудности да обикне един мъж толкова пълно и цялостно както й се иска, или може би както някога и се е случвало и така тази жена решава да се престори, да убеди този нов мъж в живота й, и самата себе си че тя се е влюбила в него. Тя прави всичко възможно това да изглежда колкото се може по-правдоподобно, защото тя не може да бъде повече сама и разбира, че шансовете й за щастие се увеличават в семейния сценарий – защото именно там лежи най-голямата карма на жената. След време мъжът ще осъзнае какво точно се е случило – че тя никога не го е обичала истински, а го е накарала да се влюби в нея.

Вариант 3

В този сценарий и мъжът и жената имат дълга история на предишни връзки и емоционален багаж и така заедно взимат решение да заживеят заедно като двойка. Нито един от тях няма много любовна енергия или останала сила за битки и така във връзката им няма много обич или скандали. Те и двамата осъзнават, че това за тях е най-добрата възможност да създадат някаква хармонична връзка и това и правят. Омръзнало им е от безсмислени връзки, омръзнало им е и да са сами. Те живеят заедно и търсят удоволствие на други места – като работата, приятелите или алкохола. Но чувстват тъга, че не са се събрали поради любовта. Но трябва да осъзнаят, че тази любов, е любов, която може да нараства. Това е обич, която те могат да създадат с усилена работа и отдаденост.

Какво следва да направи Коренната двойка:

Негативният аспект на коренната двойка е, че този вид евтина любов има склонността да деградира добрите черти на характера и изкарва на повърхността лошите. Когато това се случи, всеки ден става все по-труден и по-труден. Двойката стига до определено място, от където като че ли няма измъкване и така се преместват на задната седалка в живота си. Преживяват едно огромно чувство на разочарование и не могат да разберат от къде идва това.

Ние можем да се издигаме на други чакра нива и да променяме съдбата на връзките си, но това не е съвсем лесно. Изисква много постоянство от наша страна. Единственият начин да се изкачим на по-горно ниво от коренната чакра минава през себеразвитието – като постепенно работим върху елиминирането на лошите черти в характера (егоизъм, корист, алчност, его, гордост, гняв и др.) и развиваме добрите такива (честност, интегритет, любезност, грижа, оптимизъм и др.)

Тези неща, не са изковани върху камък, това са просто тенденции в човешката природа – какво е най-вероятно да се случи ако никой не полага усилие да промени нещата. Ако ние работим здраво върху себе си, ние можем да променим съдбата си и да намерим щастие.

Прочети още: Законите на щастливия семеен живот

Facebook IconКалендарКалендар