Сърдечната двойка

heart-chakra-paintingВъведение

Сърдечната двойка се свързва през първата от по-високите енергийни центрове и следователно – това е първият тип връзка, която заслужено може да се нарече благоприятна. Така, тази двойка би имала повече шансове за щастие. Те обикновено имат дълготрайни бракове. Тези благоприятни връзки дават възможност и на двамата партньори да пречистят съзнанието си, да изработят своята карма и да осъществят своя дълг (дарма).

В тази двойка и двамата партньори дълбоко се интересуват от работа върху своите характери и личностното си развитие. Те искат щастието да се шири около тях. Склонни са към благотворителни дейности, доброволчество и работа в помощ на обществото по един или друг начин. Уважават по-възрастните членове на семейството и се вслушват в съветите им. Обикновено за тях не е проблем разбирателството в брака. Проблемите им, които възникват, са най-често свързани със съдбата или препятствия, които животът им поднася. Но те добре се разбират един друг и имат желание да направят своя партньор щастлив. Тези бракове имат тенденцията да бъдат доста стабилни, благословени са с много приятели, а богатството идва лесно и естествено в семейството, въпреки че те изпитват необходимостта да завият от това. Ако им е дадено богатство, те го използват за универсални добродетелни дейности и щастие. А ако не им е дадено богато имане, те не проклинат вселената за това.

Цел на сърдечната двойка:

Следването на моралните принципи заедно и устояването на ценности в семейството, които носят мир и щастие.

Това е любов, която е основана на желанието да бъде дадено щастие и мир на другите, включително на партньора.

Къде се среща сърдечната двойка:

Места, където са обградени с хора с подобни интереси – например йога клас, центрове за медитация и др. Имат склонност да се срещат в общности, които са процъфтяващи от щастие.

Мотивацията на сърдечната двойката

Хората, които се ръководят от своите сърдечни центрове се стремят да изпълнят сърцата си с оптимизъм и радост. Желаят здраве и щастие на всички около себе си и естествено са ангажирани в помощ на общността. За тях е дълг да отдават доброволни дейности. Възпитани са като щедри хора. Уважават честността и са ценени от хората заради това си качество.

Интересуват се от това да подберат добър партньор за себе си, отделят време да се информират за връзките и да се подготвят за това. Сърдечният център е под влияние на луната, която носи мир. Те не искат да навредят на никому, включително на своя партньор. Искат да се уверят, че всичко около тях е в хармония и баланс.

Те са много трудолюбиви и отговорни, и прекарват свободното си време в дейности, които изграждат и развиват характера, правейки ги по-добри хора. Жените с активен сърдечен център са спокойни жени. Обличат се скромно и уважават всички хора около себе си, особено по-възрастните.

Сърдечната двойка търси съвет при избора си на партньор.

Децата на такива родители, се вслушват в тях. Търсят наставление от тях в живота си. Слушат ги. Това не се открива лесно в по-долните центрове, тъй като в тези ниски чакри човек трудно развива смирение. Без култивиране на смирение един родител не може да накара детето си да го чуе или да бъде изцяло отворен или изпълнен с доверие към техните предложения и съвети.

Предизвикателствата пред сърдечната двойка:

Сърдечната двойка обикновено не среща големи проблеми в разбирателството тъй като и двамата носят принципното убеждение, че те са длъжни да дарят другия с радост и щастие, а не с болки. Така избягват нараняването на другия и по този начин естествено фокусират вниманието във подобряването на комуникацията и взаимното разбирателство.  Бракът е стабилен, радват се на много приятели, които им желаят радост и щастие.

Разбира се, те не са предпазени от предизвикателства и срещат проблеми в много аспекти на живота, както повечето хора, но ключовото нещо за сърдечната двойка е че, преодолявайки тези трудности, те заздравяват връзката си, задълбочават любовта си един към друг и увеличават уважението към другия.

Основното предизвикателство идва в необходимостта от задълбочаване на разбирането си за живота, от духовна практика и култивирането на дори по-сериозна нагласа към себереализация и самоусъвршенстване.

Друго основно предизвикателство пред сърдечната двойка е че по начина, по който се държат, лесно и бързо привличат материално богатство, което ги насърчава да си почиват. Има опасност от поява на арогантност и желание за харчене на пари, което от своя страна довежда много проблеми във и извън връзката. Те също привличат много приятели и хора, които искат да прекарват време с тях в дома им, тъй като там има толкова приятна енергия. Проблемът в това е, че насърчава двойката да се ангажира с лековати разговори, обсъждане на маловажни теми, неблагоприятни и ненужни неща през цялото време.

Така или иначе с течение на времето съдбата поставя всичко на място и сърдечната двойка се насища с материалното богатство, започва да гледа на него като на нещо безинтересно и непривлекателно и естествено се отдалечава от него.

Прочети още: Законите на щастливия семеен живот

Facebook IconКалендарКалендар