Връзки и отношения

Двойките със зает и интензивен начин на живот често се чудят защо нямат същият заряд както в началото на своята връзка, или защо тяхната комуникация се е влошила. Изискванията на времето и работата могат да допринесат за това и двойката като “оргазъм” да излита нужда от грижа и внимание, за да остане жива. Много двоики откриват, че след появата на децата енергията и вниманието във връзката и семейството значително намалят. Ако това продължи без адекватна намеса и отношение със сигурност довежда връзката до поява на болезнени проблеми като очуждаване, изолация и конфликти. Това са явни симптоми че една връзка има силна нужда от внимание и подкрепа.

Когато една двойка преживява моменти на очуждение и конфликти откриваме основни теми и вярвания въсъ вързката. Как това се възстановява в посока на лечение и съживяване на общуването и близостта. В OIDA терапия за връзки и отношения ние работим с Динамиката на двойката – стилът на общуване помежду ви, горещите теми, който разпалват конфликтите, начините на подхождане към нездравословните модели и др. Заедно, ние работим за задълбочаване на разбирането във връзката. Предлагаме на двойките практични и достъпни инструменти за преоткриване на личната си връзка.

Изграждане на стабилна основа за общуване

Проблемите в общуването се появяват когато малко или никаква енергия не се влива във връзката – независимо дали заради децата, изискващи цялото време, напрегнатата работа или поетите семейни отговорности. Двоиките могат да преживеят срив във комуникацията, повижено раздразнение един от друг, неразбирателство, конфликти или липса на доверие. Това са силни сигнали за поемане на глътка въздух и разглеждане на ситуацията. Да отдадем внимание, грижа и започнем да възстановяваме наново добрата воля във връзката.

Основни моменти от работата са:

  • обръщане внимание на нездравословните комуникационни модели и негативните вярвания, които могат да окажат влияние на израстването, любовта и уважението в една връзка.
  • Предлагане на практични инструменти, където двоиките заздравяват осъзнаването си към ограничаващите вярвания и са способни да се отървят от тях заедно.
  • Изграждане на комуникационни модели, които подкрепят слушането, емпатията, доверието и уважението в една връзка.

Подкрепа за двойки в използването на цялости комуникационни стратегии, които предлагат благоденстие и задълбочават връзката.

Когато работим с хора за подхранване на връзката им един със друг, ние ги питаме както те правят постоянно за поддържане на любовта и връзката жива. Това не изисква много време, а много постоянство. Това могат да бъдат малки жестове на любезност, интимност и уважение. Качеството на отношенията ни един с друг ни дава това усещане на пълнота във връзката.

Facebook IconКалендарКалендар