Медитация Йоан Кръстител

Медитация Йоан Кръстител

Meditation John the BaptistЙоан Кръстител ще ви помогне:

  • Да избавите тялото си от токсини
  • Да се освободите от остарели вярвания
  • Да изчистите мислите си
  • Да Задълбочите вярата си

Призоваване

Повикайте Йоан Кръстител, когато търсите ново начало. Той ще внесе ред в живота ви, ще ви напътства и ръководи. Напръскайте малко вода около себе си и помолете за неговата помощ. Почистете дома си като символ на отдаденост към него. Вземете си дълъг изчистващ душ, докато молите Йоан Кръстител да ви изпълни със силата на вашата божествена същност.

Йоан е човек с дълбока вяра. Неговото послание е послание за вяра, чистота, набожност и духовна свобода. Той е мостът между Стария и Новия Завет в Библията. Фактологичното знание за живота на Йоан е ограничено. Той е бил пророк, който призовавал за промяна. По това време много хора са практикували баптизъм (от John the Baptist – бел. прев) – ритуална форма на пречистване; символ на пречистването на ума, необходимо за цялостното свързване с Духа. Йоан взима мъдростта на миналото и обещанието на бъдещето и ги обединява в една красива церемония, която дава сили на човек да стъпи по-уверено в преживяването на своята божествена мъдрост.

Йоан Кръстител пита: Кои части на живота ти работят и кои имат нужда от трансформация? Кой си ти и какво найстина искаш да създадеш? Йоан казва „Аз съм гласът, който вика в пустоща”. Той вика вас и ви кани да празнувате своето съвършенство, да се освободите от всякакви обвинения, които отправяте към себе си. Той ви подканя да отидете отвъд своята човешка слабост и наустойчивост.

Йоан е бил обезглавен. Символично погледнато, той моли да изоставите ограничаващите вярвания на ума и да прегърнете мъдростта, което лежи в сърцето ви.

Facebook IconКалендарКалендар