Буда

Буда

buddhaБуда ще ти помогне:

  • Да успокоиш ума
  • Да видиш истината
  • Да се освободиш от ограничени вярвания
  • Да преживееш състрадание и любов

Призоваване

Буда винаги се крие на ръба на реалността и чака да бъде от помощ. Прекарайте време в медитация, успокоявайки ума си, молейки Буда за напътствие. Вслушайте се внимателно в лекия шепот. Изисква време, за да се настроите към вашата духовна природа, така че медитирайте често. Като всяка една духовна практика, колкото повече се упражнявате, толкова по-лесно постигате резултати.

Буда на санскрит означава „буден”. Най-популярният Буда е Сидхарта Гаутама. Все пак терминът Буда се отнася към когото и да било индивид, стига да е постигнал просветление. Буда е този, който вижда живота такъв, какъвто е. Той или тя са се оттърсили от илюзията, в която повечето хора живеят. Буда личносттите разкриват пътеката към блаженството и учат много хора как да се свържат с духовната си природа.

Благодарение на извисеното си будно съзнание един Буда вижда минало, настояще и бъдеще едновременно с неутралност, яснота и огромно състрадание. Един Буда прегръща всички същества със силна, безусловна любов. Когато животните получат благословията на Буда, те стават кротки и мирни. Един Буда е дълбоко свързан със своята духовна природа и откликва чрез безкрайната си добродетел. Точно както луната грее без усилие, един Буда действа естествено подтикнат от любов и състрадание, без да се обърква от недисциплинираната мисъл. Животът основан на любовта, добротата и грижата към дригия, извира от духовната природа у всеки.

За един Буда, тренираният ум е един прекрасен инструмент. Успокоявайки ума, един Буда гледа на живота със състрадание, освободен от оценка. Просветлените хора изпитват удоволствие от работата си с другите като учители или духовни водачи. Будите са обикновени хора, които показват на всеки един от нас как да постигнем абсолютното блаженство. Те могат да разкрият пътеката към духовната ни природа. През практиката вие също може да станете един посланник на любовта и добротата в света.

Facebook IconКалендарКалендар