ОИДА терапевтични медитации

OIDA терапевтични медитации (ОТМ) комбинират картини и послания. Заедно те имат силен ефект и можем да почерпим знание, мъдрост, успокоение и много често идеи. Образите и посланието са външен стимул, през който да се свържем с нещо важно и по-дълбоко вътре в нас. Затова макар и не класически, това е още един начин за медитиране и особено когато ни вълнува определена тема или предизвикателство.

Как да използвате медитациите?

Колкото и да са красиви и интересни – ако ги разглеждате и четете набързо и една след друга като от каталог – може да ви въздействат положително, но няма как да се постигне по задълбочен ефект.

Препоръчваме да изберете една медитация и да й отделяте по 5-10 минутки в рамките на 5-6 дена, след което да преминете към друга. Винаги можете да се свържете с нас и да направим безплатна водена сесия, в която да ви покажем процеса и след това и сами да практикувате.

Стъпки

Избирайки медитация – можете да опитате някои от следните неща, да ги комбинирате или редувате в различните дни:

  • Просто гледайте визуализацията в продължение на 4-5 минутки и наблюдавайте мисълта си. За какво си мислите? Къде ви отвежда? Запишете тези неща.
  • Прочетете посланието 2 пъти. Спомнете си 2 примера от живота ви, в които се е потвърдило и два примера, когато се е проявило нещо различно или обратното на твърдението.
  • Съсредоточете се само в образа или картината (без текста). Опознайте я. Вижте колкото се може повече цветове и детайли.
  • Гледайте картината и помислете за всички връзки, които има с посланието. Как вие интерпретирате илюстрирането на посланието
  • За две-три минутки записвайте всички свободни асоциации, които ви хрумнат към картината или посланието. Не санкционирайте мисълта, важното е да е бързо и спонтанно. Накрая прочетете асоциациите и вижте има ли тема или тенденция, която ги обединява – тя как се свързва със зададената тема на визуализацията
  • Напишете вие вашето послание или бележка към картината. Ако сте правили предишната точка с асоциациите – те могат да ви помогнат, но не е задължително да ги използвате.
  • По възможност закачете и визуализацията и вашата бележка на видно място, където погледа ви попада през деня
  • Наблюдавайте как в следващите дни в ежедневието ви се появяват връзки, теми, потвърждения, примери, знаци, свързани директно или индиректно с темата, визуализацията, посланието и вашата бележка

Към някои от медитациите има и специфични стъпки за следване и включени въпроси, които в комбинация имат много полезно въздействие.

Facebook IconКалендарКалендар