Водени медитации и релаксации

Водени медитации

Често хората смятат, че да медитираш означава да освободиш ума си от всякакви мисли и да си в състояние на мир и блаженство и че това е възможно да се постигне само от извисените йоги. Но именно йогите казват, че в нашето динамичното време и ежедневие наистина няма как да имаме необезпокояван ум. Йога учителите препоръчват да не се опитваме сами да медитираме, а да слушаме на живо или на запис водени медитации от автентични източници, които могат да ни помогнат да развием умението за осъзнатост, самонаблюдение и еднопосочност на мисълта. Ако искаме просто да се отпуснем и отпочинем, то може да слушаме водена релаксация. В медитациите и релаксациите често се използва метода визуализация – комбинация от нашето въображение и външно и вътрешно виждане, свързано с интуицията и подсъзнанието.

*Свържете се с нас, ако желаете да ви предоставим безплатни аудио записи на автентични йога медитации.

Водени OIDA медитации

Ние създаваме и използваме OIDA медитациите в някои от нашите коучинг и терапевтични сесии и творчески ателиета. Свързваме ги винаги с целта и темата на изследване. Използваме предимно насоки за визуализации като чудесен начин за отпускане и насочване към вътрешния свят, където хората се свързват със своите вяра, сила, знание, ресурси, креативност.

Медитациите по тема помагат не само да се справим с проблем или тежест, но и да се пречистим от наслагани съзнателни и подсъзнателни модели от миналото, които влияят на начина, по който се чувстваме, мислим, говорим и действаме. Препоръчваме една медитация по тема да се практикува с повторение 5-7 дена, след което да се избере друга.

/в процес на обработка: Прошка, Градина на сърцето, Вътрешен водач /

Facebook IconКалендарКалендар