OIDA Медитации

За какво помага медитацията?

Мир, блаженство, хармония. Всички се стремим към тези състояния. В опит да ги достигнем, толкова често се борим със собствените си умове. Повлияни от хилядите условности на ежедневието и претоварени от натиск и влияния в обществото, ние сме пълни с умствени напрежения, които се проявяват като тревожност, нервност, чувство за вина, липса на самоувереност, самота, страх, мании и фобии и др.

Всички търсим някаква форма на промяна, малко облекчение от вътрешните конфликти и сътресения. Искаме да се чувстваме спокойни и ако не в блаженство, то поне да изпитваме мир и радост. Също така всички имаме нужда от сигурност, закрила, а във важни или трудни моменти и от по-висша мъдрост, знак или наставничество. Чисто интуитивно хората често се насочват към спортове, хобита, развлечения, курсове, терапия, консултации и т.н. Има най- различни начини и форми, които могат да помогнат. Всички подразделения на OIDA работят в тази посока: OIDArts, OIDA Соул лайф коучинг, OIDA Психотерапия, Здраве. От изключителна важност и помощ са и методите на медитация.

Медитацията ни дава възможност да се изчистваме от нежелани мисли и стрес. Тя е средство за пречистване на ума и свързване с вътрешния ни глас, водач или ресурси. След като умственото напрежение започне да се освобождава, можем да изпитаме почувстваме прилив на енергия и вдъхновение и животът започва да приема ново измерение или изражение. Точно, както почистваме нашите стаи и физическото тяло всеки ден, ние също е хубаво да развием навика да почистваме ума си всеки ден, за да се предотврати натрупването на ‚ментална шлака или боклук‘. Тези резултати се постигат при последователно и редовно практикуване на медитация.

Поради доказания положителен ефект, медитативните практики се прилагат все по-често в психотерапия, коучинг, групова работа и дори в терапии, свързани с физическото здраве и др. OIDA Медитациите са четири основни вида според целта, за която помагат най-много и съответно се различават спрямо начина на практикуване. Също така те не са само класически тип медитации, а носят в себе си комбинация от нашата интуиция, творчески заряд, любов и жива енергия от това, че ние самите създаваме някои от тях и ги практикуваме и преживяваме лично и групово в нашите ателиета.

Визуализации

Духовни наставници и Божествени помощници

Водени медитации и релаксации

Молитви Медитации

Facebook IconКалендарКалендар